Creveti Amano sau Caridina multidentata – mancatori excelenti de alge

creveteamanoCrevetii Amano sau Caridina multidentata nu sunt printre cei mai frumosi creveti dar sunt cei mai buni mancatori de alge astfel incat dupa parerea mea prezenta acestora in acvariu este obligatorie.

Tropica a facut unele experimente in care a demonstrat ca un crevete Amano este de 2 ori mai eficient decat melcii zebra neritina in a manca alge si de 6 ori decat creveti RCS.

Crevetii Amano nu sunt prea pretentiosi cand e vorba de parametrii apei, singurul lucru de care trebuie sa aveti grija este sa nu ajunga Cupru in acvariu deoarece crevetii Amano sunt sensibili la acesta.

Crevetii Amano sunt prietenosi cu vietatile din acvariu iar daca populati acvariul cu pesti care “nu au in meniu” crevetii atunci ii veti putea urmari cum umbla prin acvariu in cautarea hranei in schimb daca aveti in acvariu pesti “pradatori” atunci crevetii vor sta ascunsi iar pana la urma ii veti pierde pe toti.

Un alt aspect de care trebuie sa tineti cont este faptul ca crevetilor Amano le place sa evadeze din acvariu astfel incat cei care au acvariu fara capac trebuie sa fie mai atenti la acest aspect, chiar eu am patit ca intr-o dimineata sa gasesc un crevete Amano mort la vreo 2 metri de acvariu.

In imaginea de mai jos luata de la Tropica se poate vedea eficienta acestor creveti si anume in acvariul din stanga sunt 3 creveti (fara alge), in acvariul din mijloc nu sunt creveti (alge multe) si in acvariul din dreapta este un crevete (alge putine).

eficientamano

Daca aveti multi creveti Amano atunci trebuie sa ii si hraniti cu mancare pe langa algele pe care le consuma acestia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*