Cum se curata Lilly pipes

Lilly pipes-urile sunt in general echipamente fabricate din sticla prin care apa este aspirata din acvariu sau intoarsa inapoi in acvariu.

Pe langa cele din sticla mai sunt si Lilly pipes din acril care au si un skimmer incorporat dar din pacate sunt de calitate inferioara astfel incat multa lume se plange de ele.

Cele mai cunoscute Lilly pipes sunt de la firma japoneza ADA care din pacate au un pret cam mare dar pentru pasionatii de acvaristica eu zic ca merita facut efortul ahizitionarii lor.

Setupul actual este pornit de aproximativ o luna si cateva zile iar cele doua Lilly pipes (inflow si outflow) au deja alge pe ele iar curatarea lor este simpla si anume intr-o tava torn 2 litri de clor in care pun cele doua Lilly pipes si le las acolo vreo 10-15 min. Dupa trecerea acestor minute le scot afara din tava si sunt ca si noi fara urme de alge pe ele fara a fi nevoie de curatare mecanica.

Pentru a vedea efectul va prezint mai jos doua poze si anume una facuta inainte de a curata cele doua Lilly pipes si alta dupa ce am aplicat metoda cu clor.

inainte dupalillypipes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*