Green World – 45 de zile de cand am pornit acest setup in stil iwagumi

ziua-45

Au trecut deja 45 de zile de cand a prins viata Green World si totul decurge bine cu exceptia unui lucru si anume au aparut in cateva locuri alge verzi pe pietre.

In ziua 30 am decis sa fac un mic experiment si anume am renuntat sa mai administrez si Easy Carbo iar dupa 2 saptamani pot sa zic ca nu am vazut diferente.

In acest moment fertilizez tot cu produse de la Dennerle dar am trecut de la schema Dennerle la administrarea in alternanta a E15 si V30 si anume:

Saptamana 1:
– E15: 3 tablete (dublu fata de cat recomanda Dennerle)
– S7 VitaMix: 6 pompe care inseamna 9 ml si este doza recomandata de Dennerle
– PlantaGold 7: 6 pastile (doza recomandata)
Saptamana 2:
– V30: 6 pompe echivalentul a 9 ml (dublu doza recomandata Dennerle)
– S7 VitaMix: 6 pompe care inseamna 9 ml si este doza recomandata de Dennerle.
– PlantaGold 7: 6 pastile (doza recomandata)

In Saptamana 3 fertilizez exact ca si in Saptamana 1 iar in Saptamana 4 exact ca si in Saptamana 2.
Aceste valori ale fertilizarii se aplica in acest moment iar in viitor in functie de evolutia plantelor posibil sa creasca.

La inceputul acestui setup lampa Giessemann 2x150W era suspendata la o inaltime de aproximativ 43cm iar acum dupa 45 de zile am redus aceasta inaltime la 31 cm, aceasta reducere s-a produs treptat. Lampa functioneaza si acuma 5.5 ore, in perioada urmatoare voi creste durata de functionare a lampii pana la 6 ore.

Aditia de Co2 este pornita cu 2 ore inainte de a porni lumina si este oprita cu 30 de minute inainte de a opri lumina. Cand am redus inaltimea la care este suspendata lampa am crescut si aditia de CO2 astfel incat in acest moment administrez cam 5 bule pe secunda de CO2.

Pana acum nu am probleme cu algele cu exceptia celor verzi care au aparut pe unele pietre dar nu reprezinta o problema.
Pe Lilly pipes (inflow si outflow) am avut alge maro dar acestea se curata foarte repede cu clor, mai mutle detalii legate de acest aspect gasiti pe pagina Cum se curata Lilly pipes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*