Schema de fertilizare de la Dennerle cu V30, E15, S7 Vitamax si PlantaGold 7

fertilizanti

In decursul anilor am folosit mai multe linii de fertilizare ( JBL, Easy Life, Tropica) si am fost multumit de toate iar la penultimul setup am zis ca trebuie sa incerc si Dennerle iar dupa folosirea acestei linii de fertilizare am decis ca aceasta este pentru mine astfel incat si la setupul actual folosesc tot Dennerle.
Nu afirm ca liniile de fertilizare de la ( JBL, Easy Life, Tropica) nu sunt bune ci doar ca imi place mai mult Dennerle, deci este o chestiune personala si nu una de calitate.

Pe multe forumuri am vazut persoane care afirma ca firma x sau y nu are fertilizanti de calitate si nu le cresc plantele dar parerea mea este ca fertilizantii trebuie administrati in functie de evolutia plantelor si nu in functie de ce zic producatorii.
Deci cantitatea de fertilizanti necesara o dicteaza plantele din acvariu nu producatorii, indicatiile acestora le puteti folosi ca si un punct de pornire si cam atat.

Si acum sa revenim la Schema de fertilizare de la Dennerle cu V30, E15, S7 Vitamax si PlantaGold 7.

schema fertilizare dennerle

In primele 30 de zile am folosit schema Dennerle si anume:
Ziua 4, schimb de apa 30% si administrare E 15 (3 tablete)
Ziua 7, schimb de apa 30% si administrare E 15 (3 tablete) si S7 Vitamax (6 pompe=9ml)
Ziua 15, schimb de apa 30% si administrare E 15 (3 tablete) si S7 Vitamax (6 pompe=9ml)
Ziua 22, schimb de apa 30% si administrare S7 Vitamax (6 pompe=9ml)
Ziua 30, schimb de apa 30% si administrare V30 (3 pompe=4.5 ml) si S7 Vitamax (6 pompe=9ml).

Incepand cu ziua a 30-a voi fertiliza cu V30, E15 si S7 in alternanta saptamanala la care se va adauga si PlantaGold 7. La fiecare schimb de apa folosesc produsul Avera de la Dennerle pentru tratarea apei.

In cazul schimburilor saptamanale de apa Dennerle recomanda a se folosi 50% din dozajul afisat in schema Dennerle.
Voi incepe cu aceasta cantitate de fertilizanti iar pe masura ce acest setup se va maturiza probabil voi fi nevoit sa cresc cantitatea lor.

Pe langa fertilizantii de la Dennerle folosesc si Easy Carbo cam 5ml zilnic, in timp preconizez ca voi urca dozarea c Easy Carbo pana pe la 8 ml/zi.

In primele saptamani folosesc S7 Vitamax dar dupa ce se va termina stocul din acest produs voi trece pe fertilizarea zilnica si anume A1 Daily NPK.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*