Skimmer Eheim 3535

Skimmer Eheim 3535

In general imi plac produsele de la Eheim iar datorita acestui lucru m-am decis la un moment dat sa cumpar si un skimmer Eheim 3535 dar din pacate regret ca am facut aceasta decizie din urmatoarele motive:

• trebuia sa umblu la el zilnic pentru modificarea inaltimii deoarece nu se autoregleaza singur in functie de nivelul apei astfel incat vara cand evaporarea apei din acvariu este mai accentuata am fost nevoit sa il reglez in fiecare zi.

• pretul foarte mare fata de ceea ce ofera acest skimmer

• culoarea verde cu scrisul alb “EHEIM”, in timp am descoperit ca e deranjanta aceasta culoare si prea atrage atentia privirii astfel incat accentul se muta de pe acvariu pe echipamentele din acvariu.

• zgomotul care il face cand se modifica niveul apei.

• posibilitatea ca pestii sa intre in cele doua tuburi de aspiratie, mie mi-a intrat un peste neon rosu intr-un tub de aspiratie si din pacate a murit.
Si crevetii au ramas blocati in aceste tuburi dar cu ei nu am avut probleme sa moara deoarece nu obturau complet acele tuburi.

• obturarea foarte repede cu frunzulite a celor doua tuburi de aspiratie, de exemplu eu aveam rotala rotundifolia la care ii mai murea cate o frunza iar cand ajungeau 2-3 frunze intr-un tub de aspiratie deja se obtura si apa curgea foarte slab.

• daca ai acvariu cu capac si trebuie sa ridici zilnic capacul pentru reglarea inaltimii acestui skimmer iti blestemi zilele cand ai ales sa cumperi Skimmer Eheim 3535

Dupa o folosinta cam de 3 luni a acestui Skimmer Eheim 3535 pot sa zic ca singurul lui avantaj este spatiul mai redus fata de JBL Top Clean II pe care il recomand tuturor pentru ca se autoregleaza in functie de nivelul apei, acest skimmer de la Eheim isi face treaba adica curata acvariul de biofilm doar daca lucreaza in conditii ideale adica fara evaporarea apei din acvariu.

In decursul perioadei cand foloseam skimmer-ul Eheim 3535 am incercat multe metode de reglare a lui dintre care amintesc:
• gasirea unghiului de 45 grade asa cum recomanda producatorul dar din pacate odata cu evaporarea apei se schimba acest unghi.
• modificarea debitului filtrului extern

Toate incercarile au fost in zadar astfel incat celor care doresc sa achizitioneze acest skimmer Eheim 3535 le recomand din experienta sa nu o faca, mai bine cumparati un JBL Top Clean II care este mai mare dar isi face treaba cu brio si se autoregleaza pe inaltime.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*